Axvalls Idrottsförening

Bli medlem i Axvalls Idrottsförening

Inför ENV
2024-05-19 19:24, Herr

Måndag drar vi iväg för bortamatch på Holmevallen och Ulagsmatch mot ENV.
Som vanligt åker vi med en taggad trupp som vill kämpa hem ytterligare 3 poäng och fortsatt serieledning till AIF

// Jakob Nielsen

Inför Rackeby IK
2024-05-16 22:53, Herr

Sommarkväll med fint väder väntas och vi gästas av Rackeby IK.
Våra gäster väntar fortfarande på sin första seger och vi ska försöka låter dem vänta ytterligare en vecka innan den kommer.
Kom till IP och se våra killar gå för 3 poäng.

/ Johan Nyberg

Tävling
2024-05-16 09:44

Under helgen kommer VFF att ha en tävling på Instagram där vi kommer att lotta ut Kevin De Bruynes signerade landslagströja.
Man deltar genom att man laddar upp en bild under helgen på Instagram och:
1. taggar @vastgotafotboll
2. Använder hashtagen #ettbättrematchklimat
Priset lottas ut under vecka 21.

Mer information: https://www.instagram.com/reel/C6_DQaTNBIn/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA

Ledare
Manifestation för ett bättre matchklimat 18-19 maj
2024-05-16 08:50, Ledare

Svensk fotboll är överens: vi ska tillsammans verka för ett bättre matchklimat på alla nivåer! Från de allra yngsta som spelar sina första matcher till elitmatcherna som spelas inför tiotusentals supportrar på läktarna.
- Fotboll är känslor med både glädje och sorg. Men det får aldrig äventyra tryggheten för någon oavsett roll på eller utanför planen, säger SvFF:s generalsekreterare Andrea Möllerberg.

Svensk fotboll kommer gemensamt manifestera för ett bättre matchklimat med avstamp i två helger under året. Under helgerna 18-19 maj samt 7-8 september kommer svensk fotboll att på olika sätt samlas kring arenor, anläggningar och fotbollsplaner för att verka för ett bättre matchklimat.

- Vi har under några års tid nu sett att matchklimatet har blivit betydligt tuffare i svensk fotboll. Antalet bestraffningsärenden ökar och vi ser att det sker grövre förseelser på planerna. De domarenkäter vi utför vittnar också om detta, säger SvFF:s generalsekreterare Andrea Möllerberg.

Många av de 24 distriktsförbunden vittnar om samma problem i de lägre serierna samt i barn- och ungdomsfotbollen.

- Vi får också rapporter om att förseelserna som inträffar sjunker längre ner i åldrarna. Dessutom rapporteras det återkommande om att tränare och föräldrar skriker på domaren vid sidan av planen. Detta påverkar såklart alla domare, men särskilt de som är unga och nyutbildade. Vi är skyldiga att ta det här på allvar, säger Möllerberg:

- Därför känns det väldigt bra att vi gemensamt i svensk fotboll kan manifestera för framför allt hur vi vill ha det framåt. Att fotbollen ska vara en plats för känslor men alltid verka i en trygg miljö.

Läs mer på:

Matchmiljö Barn- och Ungdom

Matchmiljö Senior

Fair-play ligan

Stöd Axvalls IF
En insamling för Axvalls Idrottsförening
Stötta gärna oss i Axvalls IF och vår verksamhet, genom att ge ett bidrag till den här insamlingen. Tack för ditt stöd
365 Sponsring
En insamling för Axvalls Idrottsförening
Hej Nu kan ni gå med och bli sponsor i Axvalls IF med en krona om dagen under 2024! Alla ni sponsorer kommer få sitt namn uppsatt på Idrottsplatsen.
Herr, 19/05 19:24
Herr, 16/05 22:53